Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - MiB

Pagina's: 1 ... 41 42 [43]
631
Zaaien / Te koop Laminaire Flowkast
« Gepost op: oktober 30, 2006, 10:16:43 pm »
Clau wil haar flowkast graag verkopen.

Dus voor de liefhebber hier grijp je kans.

Ik heb het gsm nummer maar vind het niet echt gepast om dat hier te posten. Geïnteresseerde die haar niet via de mail kunnen bereiken kunnen mij (pm) mailen dan geef ik het nummer wel door.

Gr. Miranda

632
Wetgeving, CITES, Natuurbescherming /
« Gepost op: september 30, 2006, 08:58:44 pm »
Phal kun je mij ook het access programma toesturen?? Ik werk overigens op het werk ook met dit programma dus ik ken het redelijk. Zo niet dan heb ik daar onze ICT boys en girl voor  :D

Gr. Miranda

633
Jezelf even voorstellen /
« Gepost op: september 28, 2006, 09:43:29 pm »
Hallo ik ben Miranda 38 jaar oud en moeder van een dochter van 10 en een zoon van 8. Ik kweek mijn orchideeën in de woonkamer en in de serre aan huis. Mijn voorkeur gaat uit naar Botanische soorten.
Naast orchideeën heb ik ook andere exoten zoals Hedychium, Alpinia, Costus, Bananen, Palmen en Plumeria. Ik kan mijn spaarzame vrije tijd goed gevuld krijgen met mijn plantjes.

Succes met je nieuwe hobbie.

Gr. Miranda

634
Ik zoek ... /
« Gepost op: september 24, 2006, 09:01:51 pm »
Aangezien de mijne overleden was door een teveel van zon een week of 2 geleden...  Heb ik afgelopen zaterdag gekocht de Arachnites, Grandiflora en de Spinoza. Bij een meneer van de VOV... De één iets groter dan de ander (er heeft er zelfs al 1 gebloeid) maar toch wel mooie plantjes.  Als je wil heb ik wel een adres van die VOV meneer voor je..

Gr. Miranda

635
Veiling /
« Gepost op: september 24, 2006, 08:59:21 pm »
Marie je haalt me de woorden uit m'n mond...

Angrek een beetje kennende zou ik in Africa gaan zoeken... aangezien daar zijn orchideeënliefde ligt  :wink:  

Maar verders zou ik toch wel een paar encyclopediekes open moeten slaan...

Gr. Miranda

636
Kwekerijen & Tentoonstellingen /
« Gepost op: september 20, 2006, 03:25:26 pm »
Phal kan ik een lijstje doormailen en wil jij dan eens kijken of tie die heeft??

Zoek nog wat soorten voor een "normale" prijs...

Gr. Miranda

637
Kwekerijen & Tentoonstellingen /
« Gepost op: september 19, 2006, 08:57:57 pm »
Nou zo te horen komen er veel kijken op de Orchiade.Ben zeer benieuwd of ik jullie tegen kom. Ben voornemens. ook al moet ik er zijn, om toch ook alles op mijn gemak te bekijken  :wink:

Gr. Miranda

638
Anderen die niet in de fora hierboven passen /
« Gepost op: september 19, 2006, 08:49:41 pm »
Even ter verduidelijking het is een Dicksonia Fibrosa en hij heeft een stam van ongeveer 1 1/2 meter. Ik heb de plant in een cementkuip gezet en dat paste maar net. Nu heb ik deze boom via via gekregen van bij iemand uit de tuin. Deze was dus niet winterhard en had de geest gegeven. Nu kun je dus deze plant opnieuw tot leven brengen door er een jonge Fibrosa in te planten. Je holt het hart in de top een beetje uit en zet daar de plant in zonder aarde. Dagelijks meerdere keren sproeien en hij maakt  wortels door de stam naar beneden (de stam bestaat in feite uit oude wortels) en gaat dus weer "gewoon"  verder groeien.

Nu leek het mij zo leuk om deze te bekleden met orchideeën vooral de soorten die je normaal op het blok hebt. Ik heb er dus al diverse soorten tegenaan gezet en deze doen het goed. Regelmatig sproeien met water en mest en het groeit gewoon door. Ik zoek nu eigenlijk een kleinbladerige orchidee die de neiging heeft om flink te kruipen. Gewoon om een mooi begroeide stam te krijgen.  
Als jullie suggesties hebben hoor ik het graag. Ook als ik beter de boomvaren maar dood kan laten.

Gr. Miranda

639
Anderen die niet in de fora hierboven passen /
« Gepost op: september 19, 2006, 08:40:44 pm »
Onze hollandse serre (belgische kas dus) is 2,5 bij 7 en is aan de achterkant over de hele breedte van het huis uitgevoerd in dubbelglas.  

Hij bevalt prima. En ben dan ook van plan om komende winter daar een knusse tuinkamer van te maken met orchideeën en exoten. De planten heb ik al, nu straks ff kijken wat ik thuis hou en wat ik naar elders in de winterstalling breng. Vrees nl dat 5 verschillende bananen erin wel een beetje teveel van het goede is... Maar naar mijn smaak had tie best nog wel wat groter gemogen vooral omdat ik er nogal wat deuren in heb.  Maar wie weet ik heb nog plaats voor een echt kasje. Dus ik kan in de toekomst nog uitbreiden.

Gr. Miranda

640
Boeken /
« Gepost op: september 17, 2006, 09:26:06 pm »
Heb net gekeken maar of die site is gehackt maar kwam van alles tegen maar nog geen Slipperorchids gezien....

Gr. Miranda

Pagina's: 1 ... 41 42 [43]