Auteur Topic: Akerne's RAIN MIX  (gelezen 294 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline KBruyninckx

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 28
  • Bekijk profiel
Akerne's RAIN MIX
« Gepost op: juni 14, 2009, 01:17:49 pm »
Hallo allemaal,

Omdat we tijdens maar ook na ons opendeurweekend zoveel vragen kregen over onze nieuwe meststof (Akerne's RAIN MIX (NPK 13+3+15+11CaO+3MgO)) zet ik hier op het forum even de tekst van onze folder:

Citaat
Omdat orchideeën het ganse jaar rond kunnen bloeien, is het niet altijd duidelijk wanneer men een ‘Groei’ of ‘Bloei’ meststof moet geven.
Dit probleem kan opgelost worden door jaarrond een uitgebalanceerde meststof te gebruiken.

Naar aanleiding van een artikel verschenen in het amerikaanse tijdschrift Orchids (juni 2003) over de ontwikkeling van een nieuwe uitgebalanceerde orchideeënmeststof, de zogenaamde “MSU fertilizer“ van de Michigan State University, hebben wij samen met enkele door de wol geverfde liefhebbers gedurende 2 jaar de test overgedaan en dit met onverhoopt succes.

Deze nieuwe uitgebalanceerde orchideeënmeststof die wij u nu exclusief kunnen aanbieden is het resultaat van tientallen jaren research.
Deze poedervormige meststof is speciaal ontwikkeld voor gebruik met regenwater of RO-water. In de nabije toekomst zullen wij ook “Akerne’s TAP MIX” op de markt brengen, een ideale formule voor wie met leidingwater giet.

Akerne’s RAIN MIX steunt op volgende basisprincipes:

  •   Alle aanwezige nitraatstikstof in de meststof is direct opneembaar door de plant. Deze meststof bevat geen Ureum (een goedkope stikstofbron) die voor de omzetting naar een opneembare stikstof door de plant een hoge temperatuur vereist, waardoor het  substraat voortijdig verteerd wordt door micro-organismen.
  •   Deze meststof bevat eveneens Calcium en Magnesium, nodig voor de celopbouw en kan zowel als blad- en/of wortelvoeding gebruikt worden.  
  •   Een laag fosfor “P” gehalte. De studie heeft uitgewezen dat er voor de bloeibevordering van orchideeën geen behoefte is aan een meststof met een hoog fosfor gehalte.

De prijs van deze nieuwe poedervormige meststof, die totaal oplosbaar is in water, is goedkoper dan onze voorgaande vloeibare orchideeënmeststof (rekeninghoudend met NPK conc. en volume/gewicht) en stukken goedkoper dan de laag-geconcentreerde vloeibare “Grow“ en “Bloom“ orchideeënmeststoffen.

Met de aanbevolen dosering van ½ gram meststof per liter tijdens iedere watergeefbeurt moet er niet nagespoeld worden.

Zoals de naam al doet vermoeden kan je deze meststof (volledig in eigen productie) enkel bij ons verkrijgen.

mvg,

Kenneth.
Kenneth Bruyninckx

Akerne Orchids, België
http://www.akerne-orchids.com

Offline bjodes

 • Berichten: 20
  • Bekijk profiel
Re: Akerne's RAIN MIX
« Reactie #1 Gepost op: juni 15, 2009, 01:40:42 pm »
Ik gebruik het in ieder geval sinds de opendeurdag dus ben eens benieuwd wat het zal geven.
Maar is blijkbaar al veelvudig getest dus ik verwacht enkel goede dingen.