Auteur Topic: Orchideeën centrum De Wilg part III  (gelezen 716 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Phal

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 2283
    • Bekijk profiel
    • http://www.PnPOrchids.be
Orchideeën centrum De Wilg part III
« Gepost op: september 16, 2011, 10:04:04 pm »
Vandaag waren Peter Daems en ikzelf op bezoek bij 'De Wilg'. Enigsinds onaangekondigd en te laat voorzien om veel ruchtbaarheid aan te geven.  Maar daar gaat het veen niet om.

Sinds vorig jaar is er reeds heel wat veranderd! De laatste info van de eigenaar zelf!  Men heeft plannen -en is er hard voor aan het werken- om een soort opvang voor mindervalieden te creëren. Vooral voor geestelijk iets minder ontwikkelden.  Een groot deel van de serres zal dienst doen als opvangruimte waar nuttige bezigheid voor minder valieden zal voorzien worden. Eenvoudig timmerwerk, Dingen inpakken, enz.
De ruimte aan de ingang is al aangepast tot eet- en rustruimte.

De orchideeêncollectie zou men willenbehouden, maar terugbrengen, tot minder dan een kwart van d ehuidige oppervlakte. Wat maakt dat van sommige zeldzame soorten, waarvan men nog slechts enkele exemplaren, reeds niets meer verkocht wordt. Maar de rest moet zo snel mogelijk de deur uit. Er staat echt nog veel interessant materiaal tussen en de prijzen zakken echt erg laag, zodra je een respectabel aantal planten koopt.
Ik vond dat de algemene toestand van de planten er verrassend goed was op vooruit gegaan. Maar de serre staat langs alle kanten open en de voortdurende werken zullen zeker niet bijdragen tot de condities. Ik ben dan ook bang dat er tijdens de winter weer een belangrijke terugval zal plaatsvinden.
Wie nog interesse heeft gaat best voor het grote winter offensief op rooftocht.
Groetjes,
Patrick - Phal