Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Reizen / Re: Ecuador eind 2018
« Laatste bericht door Phal Gepost op maart 13, 2019, 07:07:50 pm »
De reis was een groot succes. Er staat een nieuwe op stapel. In November 2020 gaan we met Ecuagenera de grens over naar Peru.
Ik hoopte op een Phragmipedium en op een Selenipedium. 
We vonden een 150-tal verschillende bloeiende orchideeën. Waaronder het verhoopte, zelfs 2 soorten Selenipedium en 5 soorten Phragmipedium. 1 Cattleya en tal van ander moois.
2
Kwekerijen & Tentoonstellingen / Uitnodiging opendeurdagen
« Laatste bericht door KBruyninckx Gepost op mei 09, 2018, 10:44:31 am »
Van maandag 28 mei tot en met zondag 3 juni nodig ik jullie van harte uit op de jaarlijkse opendeurdagen van Akerne Orchids van 10 tot 17 uur.

Op alle aankopen van planten, meststoffen en materialen gedurende die week in de serre krijgt u een korting van 15% (deze aankopen komen uiteraard niet op uw klantenkaart).

Bezoek priveverzameling!
De kwekerij beschikt over een unieke verzameling botanische orchideeën die mijn ouders opgebouwd hebben in de afgelopen 47 jaar en bevat heel wat zeldzame soorten.
Deze priveverzameling is tot nu toe zelden aan het publiek getoond, maar ter gelegenheid van de opendeurdagen kan opnieuw een deel van deze collectie bezocht worden.

Gedurende die week zijn er telkens 2 geleide bezoeken per dag (maximum 10 personen): om 11 uur en om 14 uur in de gematigd/warme priveverzameling (schaduw gedeelte), inschrijvingen op voorhand via https://app.smoothbook.co/calendar/akerneorchids

Boekenliefhebber?
Ook dit jaar zal Bert van Zuylen weer van de partij zijn op de opendeurdagen met zijn een interessant en uitgebreid aanbod van orchideeënboeken en -prenten en dit zowel nieuw, tweedehands als antiquarisch.
Gelieve er nota van te nemen dat Bert enkel op zaterdag 2 juni aanwezig zal zijn!


Hopelijk tot ziens op de opendeurdagen!

met vriendelijk groeten,
Kenneth Bruyninckx.
3
Jezelf even voorstellen / Re: hallo iedereen
« Laatste bericht door dorchidee Gepost op februari 07, 2018, 08:37:53 am »
is dit forum nog actief?
4
Jezelf even voorstellen / hallo iedereen
« Laatste bericht door dorchidee Gepost op januari 25, 2018, 04:28:40 pm »
Dag iedereen,

ik ben Dieter, afkomstig uit west-vlaanderen en sinds jaar en dag fan van alles wat groeit en bloeit. In het dagelijks leven ben ik kinesitherapeut. Mijn huis telt menig Ficussen en nog 4 (nog te identificeren) orchideeën (die ik 7 maand geleden gekregen heb voor de geboorte van onze dochter). Stilletjes aan is mij focus gericht op deze orchideeën en kreeg ik het idee 'hey... zou het niet leuk zijn om deze orchideeën te kruisen?'.
2 met elkaar en de andere 2 met elkaar, zaaien en opkweken en later de twee uitkomsten ook kruisen met elkaar, zodanig dat ik eigenlijk een orchideetje verkrijg dat volledig te associëren valt met mijn dochtertje.  :P :D

anyway... dit lijkt me een leuk en boeiend forum en ik ben volledig klaar om me te laten overspoelen door informatie.
Groetjes
5
Huiskamerkweek / Kruisingen
« Laatste bericht door dorchidee Gepost op januari 25, 2018, 03:50:08 pm »
Dag allen,

Ik ben nieuw hier op dit leuke forum. Meteen een vraagje! Als ik het zo goed begrijp heb je verschillende families orchideeën:
- Phalaenopsis
- Cattleya
- denrobium
-...
en kan er dus INTERfamiliaal niet gecrossed worden? (tenzij enkele uitzonderingen?? zoja welke)

Verder... in de Phalaenopsis familie, kan ik elke soort met elkaar kruisen?
Bijvoorbeeld:
Amabilis x violacea?

We hebben voor de geboorte van onze dochter 4 orchideeën gekregen, ik was van plan deze te kruisen zodanig dat we een 'eigen' orchidee hebben. 1 ervan is de Amabilis de tweede... daar ben ik niet zeker van... zie eerste foto (als iemand hier de naam van kent?). De bevruchting was alvast een succes (foto 2).

https://ibb.co/hKw5Jb
https://ibb.co/nHKLjG


hartelijk dank!
6
Reizen / Re: Ecuador eind 2018
« Laatste bericht door Phal Gepost op december 11, 2017, 08:03:38 pm »
Er zijn ondertussen reeds 8 personen ingeschreven. Het betreft tour 1 zoals Ecuagenera die aanbiedt. Vertrek in Quito en dan via ondermeer hun kwekerij en enkele botanische tuinen tot Guayaquil. 10 tot24 oktober 2018.
7
Reizen / Ecuador eind 2018
« Laatste bericht door Phal Gepost op oktober 27, 2017, 11:28:49 pm »
Ik plan een reis naar Ecuador en zou willen ingaan op een voorstel van Ecuagenera. Er zijn al een handvol geïnteresseerden om de trip mee te maken.
Mocht je geïnteresseerd zijn stuur me een mailtje, dan nodig ik je uit zodra de plannen wat concreter worden. Ik zou dan alle geïnteresseerden willen samen brengen om eens te brainstormen hoe we het zouden kunnen aanpakken.
8
Kwekerijen & Tentoonstellingen / Uitnodiging opendeurdagen
« Laatste bericht door KBruyninckx Gepost op mei 14, 2017, 12:37:08 pm »

Op zaterdag 3 juni en zondag 4 juni nodig ik jullie uit op de jaarlijkse opendeurdagen van Akerne Orchids van 9:30 tot 17 uur. Elke aankoop van planten en materialen in de serre gedurende dat weekend geeft recht op een kortingsbon.
Voor iedere bezoeker is er zoals steeds een hapje en een drankje.

Primeur!
De kwekerij beschikt over een unieke verzameling botanische orchideeën die mijn ouders opgebouwd hebben in de afgelopen 46 jaar en bevat heel wat zeldzame soorten.
Deze privé verzameling is tot nu toe zelden aan het publiek getoond maar vanaf dit jaar en enkel ter gelegenheid van het opendeurweekend komt hier verandering in.

Op zaterdag 3 juni en zondag 4 juni zijn er telkens 5 geleide bezoeken van maximum 10 personen voorzien in de koude privé verzameling, inschrijvingen op voorhand via https://www.bookeo.com/akerne

Gelieve te noteren dat de kwekerij gesloten zal zijn op donderdag 1 juni en vrijdag 2 juni en dit ter voorbereiding van onze opendeurdagen!

Boekenliefhebber?
Ook dit jaar zal Bert van Zuylen weer van de partij zijn op de opendeurdagen met zijn een interessant en uitgebreid aanbod van orchideeënboeken en -prenten en dit zowel nieuw, tweedehands als antiquarisch.
Gelieve er nota van te nemen dat Bert enkel op zaterdag 3 juni aanwezig zal zijn!

met vriendelijk groeten,
Kenneth Bruyninckx.
9
Kwekerijen & Tentoonstellingen / Akerne Orchids de nieuwe generatie
« Laatste bericht door KBruyninckx Gepost op april 14, 2017, 02:24:31 pm »
Na bijna 39 jaar professioneel orchideeën kweken is de tijd rijp om met 'pensioen' te gaan.

Akerne Orchids is geboren op 1 juli 1978 als een uit de hand gelopen hobby. Duizenden orchideeën heb ik verpot gedurende die vele jaren, opgeblonken, geschikt en herschikt als ik weer eens vond dat ze niet in de pas liepen als een goed getraind peloton.

Naast een carrière in de chemie, maakte Dirk tonnen potmengsel, heeft hij ettelijke kubieke meters water aan de planten gegeven en... RAIN MIX® ontwikkeld en geperfectioneerd, met als uitgangsbasis de MSU meststof.

Veel klanten keken bij het binnenkomen van de serre dadelijk naar rechts, om te zien of ik op mijn potplaats zat, velen dachten waarschijnlijk dat ik vastgelijmd was op die stoel, en als ik er al eens niet zat, maar ergens in de serre tussen de planten werkte, was hun eerste reactie : 'oh, ze is er niet ' ☹.

Onze klanten moeten zich evenwel geen zorgen maken, we hebben in onze oudste zoon Kenneth een goede opvolger!
Als kind was hij reeds gefascineerd door de plantenwereld, hij is opgegroeid tussen de orchideeën. Hij hielp in zijn vrije tijd zo dikwijls mee in de kwekerij dat hij spelenderwijs alle kneepjes van het vak leerde.
Bijkomend volgde hij de jarenlange opleiding voor orchideeënkeurmeester in het Verenigd Koninkrijk, en is sindsdien één van de weinige Belgen die zich volwaardig keurmeester mag noemen als 'British Orchid Council judge'.

Jullie zullen ons nog niet dadelijk moeten missen, we blijven in de buurt, we helpen waar we kunnen, de oude potplaats is ingewisseld voor een nieuwe achter de schermen en Dirk staat nog steeds klaar voor technisch advies.

Met ingang van april 2017 stellen we u trots de nieuwe eigenaar van Akerne Orchids voor: Kenneth Bruyninckx.


Dirk en Diane Bruyninckx - De Langhe
10
Terrestrische orchideeën / Eerste bloei in de tuin.
« Laatste bericht door Phal Gepost op april 02, 2017, 07:28:33 pm »
Calanthe discolor.  Eerlijkheidshalve moet ik zeggen, dat hij enige beschutting heeft gehad in een onverwarmde serre. Hij staat slechts 2 weken buiten.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10