Auteur Topic: Florida  (gelezen 1393 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Phal

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 2284
    • Bekijk profiel
    • http://www.PnPOrchids.be
Florida
« Gepost op: januari 09, 2013, 09:26:58 pm »
Echt een reis, zoals de meeste mensen verstaan, VAKANTIE! is dit niet. Ik ben een weekje in Florida voor mijn werk. Maar ik vloog tijdens het weekend en was één dag vrij. Ik huurde een auto en vertrok rond 05:00 naar het uiterste zuiden. Naar de Everglades, waant dat sprak me meer aan dan disney land of grote steden.
Ik had desondanks het vroege vertrek slechts enkele uren om een indruk op te doen. De zuidwestkust biedt daarvoor één uitvalsbasis, Paul Noben rade me aan een zijweg van crocodile alley 'Highway 75' in te slaan. En gelijk had hij. Langs die verharde weg liep een kanaal. Nadaat ik pas van de hoofdweg was afgeslagen, stropte ik al direct. Het zat vol vogels, vooral reigers en ibissen (zeg ik dan maar, want ik ben geen specialist). Maar als ik wat naderbij sloop, moest ik plots wel erg snel een stapje terugzetten. Aligators lagen voor mijn voeten. Ze zouden je niet aanvallen, maar ik speelde toch maar veilig...
Langs de andere kant van de weg was het evenwel interessanter. Ik ontdekte er Bletia purpurea. Ik hoop enkele goed foto's te hebben, zodra ik thuis benhoop ik die te kunnen opladen. Orchideeën zoeken was niet echt het opzet, maar ik zal altijd wel ergens mijn ogen open houden voor wat moois. Naast die soort vond ik ook niet bloeiende orchideeën, die ik zeker wil klassifieren onder Epidendrum nocturnum en een Encyclia waar ik geen soortnaam op durf kleven.

Meer info volgt
Groetjes,
Patrick - Phal