Auteur Topic: verwarming op gas  (gelezen 1918 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Stijn

 • Berichten: 30
  • Bekijk profiel
verwarming op gas
« Gepost op: september 10, 2014, 10:19:33 pm »
Sinds vorig jaar heb ik een serre in gebruik, die ik vorige winter makkelijk op temperatuur kon houden door een elektrische verwarming. Voordeel was dat het een erg zachte winter was.

Maar met de mogelijkheid op de 'elektriciteitsschaarste' en rekening houdende dat het bij erg strenge winters lang en hard kan vriezen, zou ik ook een gasverwarming willen hebben.

Nu zag ik bij het rondzoeken op internet oa volgende modellen, ontwikkeld voor serres :

http://www.hpv-gasgeräte.de/images/anleitungen/swh.pdf
http://www.biogreen.de/gewachshausheizu ... -2500.html

Iemand enige ervaring met dergelijke toestellen ?
Ik zou willen werken met een systeem waarbij 2 propaanflessen buiten staan, bij het leeggeraken van de eerste fles is er een systeem dan overschakeld op de 2de fles
Enig idee betreffende kwaliteit / prijsverhouding (het 2de toestel is ongeveer dubbel zo duur als het eerste ...)
Oppervlak dat ik zeker op temperatuur wil houden is ongeveer 3 x 3 m (voor een idee van de serre zie evt. op 'even voorstellen') ; is het model van +- 2 kW voldoende ? (uiteraard kan ik nog bijverwarmen met elektriciteit, het systeem is toch voorzien)
Wat met CO / CO2 ? Ik heb namelijk ook wat dieren in de serre zitten (kameleons, kikkers), en ook voor eigen veiligheid is het belangrijk ...

Tips of opmerkingen zijn welkom !

Groeten,

Stijn

Offline Phal

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 2284
  • Bekijk profiel
  • http://www.PnPOrchids.be
Re: verwarming op gas
« Reactie #1 Gepost op: september 15, 2014, 08:06:39 pm »
Ooit kon je het vereiste vermogen uit laten rekenen bij Electrabel. Destijds deed men dat voor mij tijdens een beurs in het Antwerpse bouwcentrum (nu expo-hal). Maar of die service nog bestaat...?  Ik kan het eens navragen. (Ten vroegste binnen twee weken heb nu cursus...) Maar dan heb ik alle gegevens en eventueel foto's nodig. Welke beglazing? Welke fundatie, vloerisolatie? Vereiste maximale temperatuur, welke ongeIsoleerde openingen (instroom dakafwatering in wateropvang?)
Groetjes,
Patrick - Phal

Offline Stijn

 • Berichten: 30
  • Bekijk profiel
Re: verwarming op gas
« Reactie #2 Gepost op: januari 03, 2015, 09:11:01 pm »
Hoi,

momenteel nog niet verder gedaan met het idee om met gas te verwarmen ; momenteel is het nog niet echt koud geweest, dus dat valt wel mee betreffende stookkosten. Ondanks dat het buiten overdag net vriest, gaan de dakramen overdag open doordat de zon de ganse dag de serre kan opwarmen. Sombere (grijze) winterdagen zijn iets minder, ook dan springt de verwarming geregeld overdag op om bij te verwarmen.

mvg

Stijn