Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Björn

Pagina's: [1] 2
1
Inheemse orchideeën / Onbekende aardorchidee gepland in de tuin
« Gepost op: mei 13, 2015, 09:22:22 pm »
Hey

Kan er mij iemand verder helpen in de naam van deze mooie aard orchidee. Heb deze vorig jaar in de tuin gepland maar ben het naam bordje kwijt :(.

De bloem:


De plant:


Alvast bedankt

2
Problemen / phal met misvormde bladeren
« Gepost op: december 24, 2014, 04:02:51 pm »
Hey

Ik heb een aantal phal's waarbij ik erop let dat de nieuwe bladen niet meer deftig uitgroeien en zelfs misvormingen vertonen. Eerst dacht ik aan schildluis of wolluis maar het rare is dat ik niks vaststel aan de oude bladeren :(.

Alvast dank voor de hulp.

3
Amerikaanse orchideeën / Onc. Cheirophorum
« Gepost op: oktober 31, 2013, 08:36:57 pm »
Beste Mensen

Heeft er iemand ervaring met Onc. Cheirophorum? Bij mij is er een blad langzaam geel aan het worden. Kan er mij iemand helpen met de oorzaak? Teveel water is het zeker niet. Ik geef die pas om de 7-10dagen water door middel van het er door laten lopen. Zou het te maken kunnen hebben met een te lage temp? Te lage luchtvochtigheid? of ... ?


4
Ik zoek ... / gezocht: Phal Chibae
« Gepost op: oktober 21, 2013, 01:03:34 pm »
Dag mensen

Iemand enig idee waar ik een phal Chibae kan vinden? Op een regio vergadering van wvl, had er iemand deze te koop mee. natuurlijk vlak voor mijn neus was deze verkocht aan iemand anders :(.

Bij Peetrens&Co hebben ze deze niet maar hij wist wel te zeggen dat er een bepaald labo deze recent heeft gezaaid. Maar of de zaailingen tot nu toe een succes zijn wist hij niet.

Alvast bedankt

Björn

5
Terrestrische orchideeën / Gigantea met zwarte mini beestjes
« Gepost op: juli 15, 2013, 09:36:05 pm »
Hallo

Even een vraagje: Mijn Gigantea's hebben last van kleine zwartje beestjes in de toppen. Ik denk aan een soort luis. Hoe kan ik dit het beste bestrijden? Ze worden precies wel erg goed bewaakt door een mierennest ook nog...

Ze lijken enorm op deze: http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwarte_bonenluis

Kan ik ze bewerken met gewone insecticide of kan ik beter toch maar oppassen voor mijn Gigantea?

Alvast bedankt.

6
Amerikaanse orchideeën / Zygo probleem?
« Gepost op: april 17, 2013, 06:36:38 pm »
Ik heb sinds een paar dagen nu rare (bruin doorzichtige) plekken op mijn 4 zyfo planten. Graag had ik jullie mening over dit probleem gehad.

Ik moet wel zeggen planten hebben altijd in een lokaal gestaan met lichte verwarming (ongeveer 15gr). Paar dagen terug dacht ik van ok het vriest niet meer, mss hebben ze deugt van een paar dagen frisse lucht te nemen. Ze hebben ook wel lichte regen op zich gehad. Daarna heb ik ze gewoon terug op hun plaats binnen gezet. Is/was het misschien toch te koud voor de plant? Of zijn het terug beestjes :(

7
Bloei / Kleine collectie in bloei
« Gepost op: februari 12, 2013, 09:48:58 pm »
Phal x ???


Zygopetalum:


Paphiopedilum 1:


Paphiopedilum 2: Claire de Lune


Cymbidium:


Phal Hybride:


Prosthechea Cochleata:

8
Wat is dit? / Phalaenopsis x ???
« Gepost op: februari 12, 2013, 09:34:37 pm »
Hallo iedereen,

Ik heb een orchidee in bezit gekregen waarvan ik weet dat het geen zuivere Phal is. Maar nu is mijn vraag of iemand meer kan zeggen over deze orchidee:Hij is sinds een aantal dag in bloei aan het raken. Momenteel staan er zo'n 11 knoppen op, waarvan 3 reeds geopend.

Deze bloem staat wel onderste boven aan de plant.

Alvast bedankt voor de info.

9
Doe het zelf / Eigen ananas kweken
« Gepost op: december 10, 2012, 03:24:41 pm »
Ik heb een handleiding terug gevonden om eigen ananas (Bromelia) te kweken. Mag ik hier zomaar de link op het forum plaatsen? Zijn er trouwens mensen die hier eventueel ervaring meehebben?

Anders op google effe zoeken: "eigen ananas kweken"

Lijkt me nog eens leuk om te proberen.

10
Problemen / Dendrobium Nobile blad (probleem?)
« Gepost op: november 26, 2012, 09:30:44 am »
Ik denk dat ik een probleempje heb met mijn dedrobium Nobile. Paar maand terug zijn alle blaadjes van de oude stengels afgevallen (wat normaal is denk ik). Maar op zijn nieuwe scheuten hebik sinds een paar weken ook hetzelfde voor. De nieuwe scheuten hebben nog helemaal niet gebloeid. Is dit normaal? Toen ik hem kocht stond deze mooi in bloei en hadden alle stengels ook nog hun bladeren.

Wat is de beste verzorging voor deze soort:
- water geven (1x per week ahv dompelen). Maar rond deze tijd een aantal weken droogzetten? Maar hoeveel weken is dit dan? Ik las op bepaalde website tot maart ongeveer.

Momenteel geef ik hem nog steeds 1x per week water.

Alvast dank voor de info.

ps: foto van de plant zoals hij er nu bijstaat volgt nog.

11
Wat is dit? / Oncidium?
« Gepost op: november 22, 2012, 01:28:38 pm »
Lieve collega-orchidee verzamelaars.

Ik wil gewoon graag zeker zijn over het geslacht van deze orchidee:Een weekje terug heb ik deze cadeau gekregen van mijn moeder. In alle waarschijnlijkheid gaat het hier over een hybride. Eigenlijk ben ik zo goed als zeker, alleen het geslacht gok ik op Oncidium. Klopt dit?

Ohja, deze geurende bloemen ruiken echt super!

12
Boeken / Artikel: Orchideeën aan de kust
« Gepost op: mei 29, 2012, 11:07:46 am »
Mijn vriendin kwam thuis met een artikel die verschenen is in het boekje dat het vliz schrijft. Vliz is het Vlaams Instituut voor de Zee. Meer info hierover vind je terug op http://www.vliz.be

Het artikel zelf staat in PDF op de website: http://www.vliz.be/docs/groterede/GR32_Orchideeen.pdf

Alvast veel leesplezier :D

13
Wat is dit? / Enkele nieuwe onbekende vanuit Orchilim
« Gepost op: april 08, 2012, 08:15:02 pm »
Hallo

Kunnen jullie mij even helpen met benaming/geslachtnaam van enkele mooie orchideeën die ik heb mee gebracht van Orchilim.

Wel leuk dat je een Miltonia meekreeg. Ik heb nog gevraagd of het een Miltonia of een Miltoniopsis was. Maar ze spraken iedere keer over een Miltonia. Dit terwijl ik hier een gelijkaardige plant heb met een naamkaartje Miltonopsis.

Eerste Orchidee:


Dan de 2de:


Close-up bloem:

14
Kwekerijen & Tentoonstellingen / Beurs in Bilzen?
« Gepost op: april 04, 2012, 03:19:14 pm »
hallo

Klopt het dat er het komende weekend een orchidee beurs is in Bilzen? Heeft er daar iemand toevallig meer info over? Adres,... Normaal ga ik samen met vriendin en ouders daar zeker eens langskomen.

Alvast bedankt

15
Amerikaanse orchideeën / Miltoniopsis
« Gepost op: maart 08, 2012, 08:43:35 pm »
Hallo

Ik heb mijn miltoniopsis nu reeds een 2-3 weken in bezit. Jammer genoeg heb ik precies de indruk dat de bloemen niet volledig opengaan.

Op verschillende fora las ik dat dit geslacht graag hogere luchtvochtigheid heeft. Kan ik dit makkelijk oplossen door onderaan in de overput hydro korrels te doen en daar water in zetten? Wel zodanig dat de wortels niet in het water staan.

Ook staat er op het etiket bij de plant, staat er 2x per 7 dagen water geven. Klopt dit allemaal?

Pagina's: [1] 2