Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - KBruyninckx

Pagina's: [1] 2
1
Kwekerijen & Tentoonstellingen / Uitnodiging opendeurdagen
« Gepost op: mei 09, 2018, 10:44:31 am »
Van maandag 28 mei tot en met zondag 3 juni nodig ik jullie van harte uit op de jaarlijkse opendeurdagen van Akerne Orchids van 10 tot 17 uur.

Op alle aankopen van planten, meststoffen en materialen gedurende die week in de serre krijgt u een korting van 15% (deze aankopen komen uiteraard niet op uw klantenkaart).

Bezoek priveverzameling!
De kwekerij beschikt over een unieke verzameling botanische orchideeën die mijn ouders opgebouwd hebben in de afgelopen 47 jaar en bevat heel wat zeldzame soorten.
Deze priveverzameling is tot nu toe zelden aan het publiek getoond, maar ter gelegenheid van de opendeurdagen kan opnieuw een deel van deze collectie bezocht worden.

Gedurende die week zijn er telkens 2 geleide bezoeken per dag (maximum 10 personen): om 11 uur en om 14 uur in de gematigd/warme priveverzameling (schaduw gedeelte), inschrijvingen op voorhand via https://app.smoothbook.co/calendar/akerneorchids

Boekenliefhebber?
Ook dit jaar zal Bert van Zuylen weer van de partij zijn op de opendeurdagen met zijn een interessant en uitgebreid aanbod van orchideeënboeken en -prenten en dit zowel nieuw, tweedehands als antiquarisch.
Gelieve er nota van te nemen dat Bert enkel op zaterdag 2 juni aanwezig zal zijn!


Hopelijk tot ziens op de opendeurdagen!

met vriendelijk groeten,
Kenneth Bruyninckx.

2
Kwekerijen & Tentoonstellingen / Uitnodiging opendeurdagen
« Gepost op: mei 14, 2017, 12:37:08 pm »

Op zaterdag 3 juni en zondag 4 juni nodig ik jullie uit op de jaarlijkse opendeurdagen van Akerne Orchids van 9:30 tot 17 uur. Elke aankoop van planten en materialen in de serre gedurende dat weekend geeft recht op een kortingsbon.
Voor iedere bezoeker is er zoals steeds een hapje en een drankje.

Primeur!
De kwekerij beschikt over een unieke verzameling botanische orchideeën die mijn ouders opgebouwd hebben in de afgelopen 46 jaar en bevat heel wat zeldzame soorten.
Deze privé verzameling is tot nu toe zelden aan het publiek getoond maar vanaf dit jaar en enkel ter gelegenheid van het opendeurweekend komt hier verandering in.

Op zaterdag 3 juni en zondag 4 juni zijn er telkens 5 geleide bezoeken van maximum 10 personen voorzien in de koude privé verzameling, inschrijvingen op voorhand via https://www.bookeo.com/akerne

Gelieve te noteren dat de kwekerij gesloten zal zijn op donderdag 1 juni en vrijdag 2 juni en dit ter voorbereiding van onze opendeurdagen!

Boekenliefhebber?
Ook dit jaar zal Bert van Zuylen weer van de partij zijn op de opendeurdagen met zijn een interessant en uitgebreid aanbod van orchideeënboeken en -prenten en dit zowel nieuw, tweedehands als antiquarisch.
Gelieve er nota van te nemen dat Bert enkel op zaterdag 3 juni aanwezig zal zijn!

met vriendelijk groeten,
Kenneth Bruyninckx.

3
Kwekerijen & Tentoonstellingen / Akerne Orchids de nieuwe generatie
« Gepost op: april 14, 2017, 02:24:31 pm »
Na bijna 39 jaar professioneel orchideeën kweken is de tijd rijp om met 'pensioen' te gaan.

Akerne Orchids is geboren op 1 juli 1978 als een uit de hand gelopen hobby. Duizenden orchideeën heb ik verpot gedurende die vele jaren, opgeblonken, geschikt en herschikt als ik weer eens vond dat ze niet in de pas liepen als een goed getraind peloton.

Naast een carrière in de chemie, maakte Dirk tonnen potmengsel, heeft hij ettelijke kubieke meters water aan de planten gegeven en... RAIN MIX® ontwikkeld en geperfectioneerd, met als uitgangsbasis de MSU meststof.

Veel klanten keken bij het binnenkomen van de serre dadelijk naar rechts, om te zien of ik op mijn potplaats zat, velen dachten waarschijnlijk dat ik vastgelijmd was op die stoel, en als ik er al eens niet zat, maar ergens in de serre tussen de planten werkte, was hun eerste reactie : 'oh, ze is er niet ' ☹.

Onze klanten moeten zich evenwel geen zorgen maken, we hebben in onze oudste zoon Kenneth een goede opvolger!
Als kind was hij reeds gefascineerd door de plantenwereld, hij is opgegroeid tussen de orchideeën. Hij hielp in zijn vrije tijd zo dikwijls mee in de kwekerij dat hij spelenderwijs alle kneepjes van het vak leerde.
Bijkomend volgde hij de jarenlange opleiding voor orchideeënkeurmeester in het Verenigd Koninkrijk, en is sindsdien één van de weinige Belgen die zich volwaardig keurmeester mag noemen als 'British Orchid Council judge'.

Jullie zullen ons nog niet dadelijk moeten missen, we blijven in de buurt, we helpen waar we kunnen, de oude potplaats is ingewisseld voor een nieuwe achter de schermen en Dirk staat nog steeds klaar voor technisch advies.

Met ingang van april 2017 stellen we u trots de nieuwe eigenaar van Akerne Orchids voor: Kenneth Bruyninckx.


Dirk en Diane Bruyninckx - De Langhe

4
Vanda & aanverwanten / Re: Dimorphorchis lowii
« Gepost op: augustus 16, 2015, 11:50:45 pm »
Patrick,

Neen, in Leuven hadden we enkel Dimorphorchis rossii staan, niet de lowii.

mvg,
Kenneth.

5
Vanda & aanverwanten / Dimorphorchis lowii
« Gepost op: augustus 12, 2015, 09:30:56 pm »
In bloem in de serre op dit moment.
Deze orchidee heeft 2 verschillend gekleurde bloemen op een lange, flexibele tak. Enkel de gele bloemen geuren!


6
Kwekerijen & Tentoonstellingen / A Compendium of Miniature Orchid Species
« Gepost op: januari 15, 2014, 08:31:48 pm »
A Compendium of Miniature Orchid SpeciesHerinnering: de voorintekenprijs van 80 Euro + verzendkosten voor de 2 volumes van dit compendium is nog 2 weken geldig.
Vanaf 1 februari 2014 kosten beide volumes samen 90 Euro + verzendkosten.

Om te kunnen genieten van de voorintekenprijs moet de betaling gebeuren vóór 31 januari 2014. We verwachten de eerste lading boeken eind januari.

Deze beide boekdelen vormen de meest uitgebreide, geïllustreerde referentie aangaande miniatuur orchideeën species. Er worden meer dan 500 verschillende species behandeld van het genus Acianthera tot Zygostates.
Ondertussen hebben we van de uitgever toestemming gekregen om een aantal pagina’s van volume 1 en 2 online te zetten, u kan ze <hier> en <hier> bekijken.mvg,
Kenneth.

7
Diversen / Re: kopen op ebay???
« Gepost op: september 24, 2012, 12:05:05 am »
Als je meer informatie wenst ivm CITES en prcedure om te volgen kijk dan naar http://www.health.belgium.be/eportal/AnimalsandPlants/Endangeredspecies/index.htm.

Heel in het kort (en misschien niet volledig!):
- zorg dat je eerst een copie hebt van de CITES vergunning van het land van uitvoer voor de plant(en) die je wenst te kopen
- vraag dan bij FOD volkgezondeheid ... (zie link boven) een invoer CITES vergunning aan (kan enkele weken duren eer je die hebt)
- pas van zodra je je invoer vergunning hebt kan je overgaan tot de import van je planten (het bespaart een hoop miserie als je je papierwerk op voorhand in orde hebt :-)


Denk eraan OOK voor zaaiflessen heb je een phytosanitair getuigschrift nodig... ik heb ooit eens 2 zaaiflessen gekocht via ebay MET phyto erbij en nog werd ik aan telefoon behandeld alsof ik illegaal een zaaifles probeerde het land binnen te kijgen zonder de nodige documenten, de phyto en rekening zaten gewoon, netjes in het pak...).
Kan me niet meer exact herinneren hoeveel die inklaring en 'fytosanitaire controle'' gekost hebben maar was iets van tegen of net over de 100€ (nee, het waren geen dure flessen... de fytosanitaire controle was tijdrovend geweest :-D

8
Kwekerijen & Tentoonstellingen / Re: Opendeurdagen Akerne Orchids
« Gepost op: mei 24, 2012, 11:03:27 pm »
[size=150]Flash update![/size]

Boekenliefhebber?
 Dit jaar zal Bert van Zuylen ook weer van de partij zijn op onze opendeurdagen op zaterdag 2 juni met zijn een interessant en uitgebreid aanbod van orchideeënboeken en -prenten en dit zowel nieuw, tweedehands als antiquarisch.
 Bezoek http://www.boekenbeurs-bvz.nl voor zijn actueel aanbod.
 Gelieve er nota van te nemen dat Bert enkel op zaterdag 2 juni aanwezig zal zijn.
 
Nieuwe cycadaceeën
 Dit jaar laat ik enkele duplicaten uit mijn prive verzameling gaan. In de komende zullen hier nog Encephalartos soorten bijkomen. Klik http://www.akerne-orchids.com/shop/inde ... y&path=157 voor meer informatie.
 Gelieve er rekening mee te houden dat de meeste cycadaceeën te groot zijn voor verzending!

9
Ik heb over ... / Re: Gratis terracotta potten
« Gepost op: mei 17, 2012, 09:02:35 pm »
Marleen,

Tenzij er iemand ineens op zaterdag alle potten weghaalt (we kunnen alleen maar dromen) zullen er zeker en vast ook op zondag nog potten zijn.

Kenneth.

10
Ik heb over ... / Gratis terracotta potten
« Gepost op: mei 16, 2012, 11:35:23 pm »
Wij delen onze overschotten van terracotta potten uit (verschillende afmetingen).
Deze potten zijn nieuwe en zijn enkel voor afhaling.
Interesse? Breng zelf dozen mee en neem er zoveel mee als u wil.
 
Kenneth

11
Kwekerijen & Tentoonstellingen / Opendeurdagen Akerne Orchids
« Gepost op: mei 16, 2012, 11:34:30 pm »
Op zaterdag 2 juni en zondag 3 juni nodigen we jullie uit op onze jaarlijkse opendeurdagen van 10 tot 18 uur.
 Elke aankoop van planten en materialen in de serre gedurende dat weekend geeft recht op een kortingsbon.
 Voor iedere bezoeker is er zoals steeds een hapje en een drankje.
 
We willen er uw aandacht op vestigen dat op zondag 3 juni het centrum van Brasschaat volledig afgesloten zal zijn ten gevolge van een internationaal sportevenement. We raden u aan om die dag de volgende route te nemen:
 ■ neem afrit nr.4 Sint Job in ‘t Goor en rijdt naar rechts op de N117 richting Sint Job in ‘t Goor
 ■ aan de verkeerslichten draait u naar rechts richting Schoten (N115)
 ■ na ongeveer 4km draait u naar rechts aan de verkeerslichten op de N121 richting Brasschaat
 ■ na 1,5 km draait u opnieuw rechts in de straat aangeduid als ‘Brasschaat plaatselijk verkeer’, halfweg wordt deze straat grondgebied Schoten, Laarsebeekdreef


Kenneth

12
FAQ / Re: meststoffen
« Gepost op: april 06, 2012, 02:35:32 pm »
Citaat van: "orchimax"
Nu ben ik in de "literatuur " gaan opzoeken wat een verandering in concentratie zou kunnen doen. Blijkbaar zorgt een verhoging van de P voor de aanleg van bloemen en daarna een verhoging van de K voor een betere kwaliteit van de meer talrijkere bloemen. Dit in combinatie met het zakken van de N natuurlijk.

Je info is deels achterhaald, een overmaat aan P stimuleert inderdaad orchideeën vaak tot aanleg van bloemen, maar een gewone, lagere waarde is net even effectief.
Aangezien N-P-K maar in een bepaalde verhouding kan worden toegepast betekent dit dat een lager P gehalte je toelaat om 'meer' (in verhouding en voor een zelfde geleidbaarheid) N en/of K in die formule te gebruiken.

Zoek gewoon even op volgende zin in een zoekmachine op internet en je zal wel vinden over welke meststof ik het heb: "A low phosphorus 'P' content. The study has shown that a high phosphorus content is not necessary for a better flower production in orchids."

:wink:  


Kenneth.

13
Kwekerijen & Tentoonstellingen / Akerne Orchids update
« Gepost op: januari 08, 2012, 11:19:07 pm »
Wij wensen al onze klanten en vrienden een gelukkig, gezond en voorspoedig orchideeënjaar !
 
2011 was in veel opzichten een goed jaar voor Akerne Orchids.
 In april lanceerden wij onze nieuwe website, in november kregen we hiervoor op de 20ste Wereld Orchideeën Conferentie in Singapore twee eerste prijzen.
 In september werd RAIN MIX ® een geregistreerde merknaam.
 In october sloten wij een overeenkomst met het Finse bedrijf Biolan (http://www.biolan.fi), dat nu onze exclusieve verdeler van RAIN MIX ® ( 150 gr ) is voor Noord-Europa, Rusland en de Baltische Staten.
 In Guadeloupe kan onze RAIN MIX ® gekocht worden bij : Pinoy Orchidées (http://orchideesguadeloupe.blogspot.com/)
 
Nieuw in onze webshop deze maand :
Pleione species en hybrides in beperkte aantallen.
 
Tijdens de wintermaanden versturen wij enkel wanneer het weer dit toelaat, dit geldt niet voor Pleiones en RAIN MIX ®.


Diane, Dirk en Kenneth.

14
Ik heb over ... / opruiming stenen bloempotten
« Gepost op: september 26, 2011, 09:56:35 pm »
Hallo iedereen,

Enkele jaren geleden zijn we overgeschakeld zijn op de kweek in plastic potten.
Aangezien we van de ene op de andere dag overgeschakeld zijn, zitten we nog een grote voorraad ongebruikte, stenen bloempotten.

Wegens plaatsgebrek moet die voorraad nu weg aan inkoopprijs!


Voorwaarden:
 • minimum afname per formaat: 10 stuks
 • reservatie op voorhand verplicht, email: info@akerne-orchids.com
 • afhaling in de kwekerij na bevestiging van reservatie, stenen bloempotten kunnen niet verzonden worden!
 • zolang de voorraad strekt

Welke formaten hebben we?

Standaard bloempotten:
 • 6,5 cm diameter, prijs per 10 stuks: 0,70 €
 • 7 cm diameter, prijs per 10 stuks: 0,80 €
 • 8 cm diameter, prijs per 10 stuks: 0.90 € (beperkte hoeveelheid)
 • 9 cm diameter, prijs per 10 stuks: 1,00 €
 • 10 cm diameter, prijs per 10 stuks: 1,10 €

"Azalea" bloempotten:
 • 12 cm diameter, prijs per 10 stuks: 1,50 €
 • 14 cm diameter, prijs per 10 stuks: 2,20 €
 • 16 cm diameter, prijs per 10 stuks: 3,50 €

ROMA bloempotten:
 • 17 cm diameter, prijs per 10 stuks: 5,00 €
 • 20 cm diameter, prijs per 10 stuks: 6,50 €

"Rozen" bloempotten:
 • 11 cm diameter, prijs per 10 stuks: 1,54 €
 • 16 cm diameter, prijs per 10 stuks: 6,61 €

mvg,

Kenneth.

15
Kwekerijen & Tentoonstellingen / Akerne Orchids - Opendeurweekend 2011
« Gepost op: mei 19, 2011, 01:52:37 am »
Beste Orchideeënvrienden,


Wij nodigen u graag uit voor onze jaarlijkse opendeur dagen die doorgaan op zaterdag 4 juni en zondag 5 juni van 10 tot 18 uur.Traditiegetrouw wordt u verwelkomd met een gratis drink.

Dit jaar zal Bert van Zuylen ook weer van de partij zijn op zaterdag 4 juni met zijn een interessant en uitgebreid aanbod van orchideeënboeken en -prenten en dit zowel nieuw, tweedehands als antiquarisch.
Bezoek http://www.boekenbeurs-bvz.nl/ voor zijn actueel aanbod.
Gelieve er nota van te nemen dat Bert enkel op zaterdag 4 juni aanwezig zal zijn.


2 jaar na de lancering van "Akerne's RAIN MIX" hebben we goed nieuws voor onze klanten in het Verenigd Koninkrijk: Keith Kent van Kool Orchids (http://www.koolorchids.co.uk/) is exclusieve verdeler in het Verenigd Koninkrijk voor onze meststof en biedt op dit moment volgende hoeveelheden aan: 150 g, 450 g en 2,5 kg.
Klanten in het Verenigd Koninkrijk profiteren zo niet enkel van lagere verzendkosten als ze onze meststof bij hem bestellen, maar bovendien hebben ze ook de garantie dat ze hetzelfde kwaliteitsproduct ontvangen!

Akerne's RAIN MIX werd door ons op het bedrijf en door een uitgelezen groepje liefhebbers getest met groot succes, getuige hiervan zijn de verscheidene prijzen die de planten gekweekt met deze meststof in de wacht sleepten op nationale en internationale tentoonstellingen.


Diane, Dirk en Kenneth.

Pagina's: [1] 2