De Planten > Vanda & aanverwanten

Vanda (Euanthe) sanderiana

(1/2) > >>

Gerben1998:
Hey

Heeft hier iemand ervaring met het kweken van Vanda (Euanthe) sanderiana? Ze zeggen dat deze heel moeilijk te kweken is in Europa. Ik vind het een super mooie plant en ben misschien van plan om zaailingen te kopen.

Gerben

Phal:
Als je iemand kent die naar Thailand trekt, daar verkopen ze zaailingen voor geen geld in whisky-flessen.

Gerben1998:
Ik weet al waar ik ze zou kopen. € 11 voor 15-25 zaailingen.
Het enige wat ik me afvraag is if ze hier goed groeien.

Gerben

Phal:
Vanda's hebben sowieso heel veel licht nodig en een hoge luchtvochtigheid !

Ik heb zelf in Indonesië Vanda tricolor gezien, vrij hoog in de bergen, toch iets koeler, hoog in Casuarina bomen, die hebben slechts dunne lange naalden en geven weinig bescherming. Die bomen stonden in een kloof, waar achterin een waterval was, dus erg vochtig!

In Sri Lanka zag ik Vanda tesselata, op zee niveau dus erg warm, ook op kale takken in bomen, dis ook weer veel licht en ik zwete me daar te pletter.

Tenslotte zag ik bijeen kweker in Florida nog een erg mooie Vanda, ik ken de soortnaam niet! Maar die kweekte hij met erg veel succes. Onder volledig transparante golfplaten en hij spoot de vloer dagelijks nat.  Dus ook weer warm, zeer vochtig en erg licht. Ik ga er van uit dat ze allemaal veel licht en hoge luchtvochtigheid nodig hebben.

Gerben1998:
Ik heb een kleine serre dus licht en luchtvochtigheid zijn geen probleem maar wat is de minimum temperatuur van V. sanderiana??

Gerben

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie