Reizen, Ecologie & Conservatie > Zaaien

Orchidee zaad?!

(1/3) > >>

Mario:
Weken terug kocht ik orchidee zaad op internet.  Wil er wel bij vermelden, dat ik gekregen heb wat ik ook verwacht had,...  :D  Wellicht reuzen orchideeën.  lol  
Het zijn dan ook nog vijf verschillende soorten die ik bestelde, maar op alle vijf de zakjes staat enkel "orchids seeds".  Had ik dus werkelijk orchideeën zaad gekregen, was het gissen,...

Phal:
Enkele moglijkheden:
- Het zijn kleine knolletjes van aardorchideeën.
- Het is zaad van planten die orchidee worden genoemd, omdat ze gewoon bont gekleurd zijn. Ik ken zo ondermeer primula's .
- Woont die leverancier dicht bij een chemisch vervuilde rivier of een nucleaire installatie? (Ik werk op Doel en mijn zaad is ook van prima kwaliteit!)

Daems Peter:
Aard orchideeën!!!
konijnen keutels ja.

Groetjes

Peter

Phal:
Elk zijn specialiteit!

Mario:
Hallo Patrick,

Wel,... ik zou echt niet weten wat voor zaden het zijn.  Ik heb ze oa gekocht voor, ben even de juiste naam kwijt,... (vliegende eend) orchidee.  Kan echt niet op de naam komen.  Waarvan ik trouwens had gelezen, na ik ze besteld had, dat je deze eigenlijk enkel kan houden in aanwezigheid van een soort zwam dat enkel in (Zuid) Australië zou voorkomen of iets in die aard.  Jij zal dit wel véél beter weten dan ik uiteraard.

Ik had toevallig die zaadjes gevonden op internet, en rara,... uit China.  En je weet, in China verkopen ze alles hé.  Dus een chemisch vervuilde rivier ofzo, zou dus inderdaad héél goed kunnen.  :wink:

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie