De Planten > Orchideeën van Oceanië

Phaius tankervilleae

(1/2) > >>

Granny:
Ben in blijde verwachting  

Phal:
Wat bedoel je?

Heb je bloemtak die opkomt? Of heb je een plant besteld?

Ik kan natuurlijk niet alles afschuiven op Florida experience. Maar ik zag deze plant al meermaals en ondermeer in Florida, daar stond hij bij Bill Nunez gewoon in volle grond in de tuin. Hij had een border aangepland met Phaius, en Calanthe en enkele hybriden. Gewoon prachtig.

Het blijft netuurlijk een grote plant in je collectie! Persoonlijk vind ik dat niet erg. Sommige mensen stellen, dat op de plaats van die plant vier andere planten kunnen staan...

Phal:
Oei,

Voor de ene of andere gekke reden, stond daarnet al sik Uw bericht opende die foto er niet en nu wel. Nu lijkt mijn antwoord/vraag wel gek!

Marleen:
Ik ben wel een beetje jaloers... Die er bij mij staan doen het wel goed wat nieuw blad en scheuten betreft, maar van bloemen nog geen teken. 't  Is nog vroeg op't jaar, hé.
Ben benieuwd.
In elk geval een veel belovende stengel, Granny!
Tof, hé?
Groeten,
Marleen

Granny:
Voor alle duidelijkheid, het is niet mijn verdienste want ik heb hem enkele weken geleden gekocht bij Petrens en tot hiertoe schijnt het toch nog goed te gaan, heb vandaag zelfs een 2'de bloemstengel gezien. Of ik hem zelf in bloei zal krijgen dat zal af te wachten zijn maar ik ben blij dat er zo eens een grote tussen staat, ik vind dat heel mooi.
Naar het schijnt zou deze soort gemakkelijk te houden zijn, als het warm is mag ze met de voeten in het water en ik heb gemerkt dat er nogal wat voedsel in de pot zit (ik denk Osmocote).
Hopelijk kan ik een foto maken als de bloemen open zijn  

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie