Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Anduril

Pagina's: [1]
1
Phalaenopsis en aanverwanten / Re: Keiki ???
« Gepost op: december 02, 2010, 11:42:22 am »
Bij jullie zijn die wortels dan blijkbaar wel veel soepeler.
Ik ben er voor 99% zeker van als ik deze probeer te draaien dat ze aan de stengel gaan afbreken, ik kwam er nu bijna zelfs niet aan en dit was al het geval.
Ik was zoiezo van plan te wachten tot het voorjaar om deze dan te verplaatsen.

2
Phalaenopsis en aanverwanten / Re: Keiki ???
« Gepost op: november 26, 2010, 05:37:13 pm »
Ik wou even checken hoe soepel die wortels wel zijn zoals jullie hier zeggen om deze dan in een nieuwe pot te kunnen steken volgend jaar want ik begin mij zorgen te maken over de lengte van de wortels.
Ik heb deze helemaal natgemaakt om ze zo buigbaar mogelijk te maken. Ze waren volledig verzadigd van vocht.
Ik maakte nog maar een lichte beweging aan de wortel en knak, de wortel gekraakt. Deze wortels zijn helemaal niet soepel en buigbaar maar vanaf je er nog maar aankomt knakken deze af. Ik heb er geen idee van hoe ik deze ooit in een nieuwe pot zal krijgen. Deze wortels zijn gewoon helemaal hard en niet buigbaar. Van mijn andere orchidee zijn de wortels veel dunner en veel soepeler en kan je ze inderdaad gemakkelijk samensteken in de pot.
Deze wortels dus helemaal niet, hoe zal ik dit kunnen oplossen ? Nu deze is gekraakt hoop ik toch dat de wortel niet verloren is en dat deze terug verder zal groeien. Het is niet volledig doorgekraakt maar ik denk wel dat deze zal afsterven onder het punt dat hij nu is beschadigd.
De wortels zijn ondertussen al 20 cm lang en krijg ik zelfs niet in een gelijkaardige pot waarin de moederplant ook staat.
Ik had bij het verpotten van deze moederplant ook al het probleem met deze wortels en heb ik er ook één afgeknakt maar gelukkig had dit geen gevolgen omdat deze meer wortels had.
De moederplant is nu ook weer nieuwe wortels aan het krijgen zoals jullie kunnen zien op de foto maar deze groeien weer niet naar beneden in de pot maar terug naar boven. Ik zou graag weten hoe ik dit kan vermijden want anders groeien ze weer naast de pot en zal ik ze bij een volgende verpotting terug afknakken. Hoe kan ik maken dat deze wortels naar depot groeien ipv naar boven. Alle tips welkom.

3
Phalaenopsis en aanverwanten / Re: Keiki ???
« Gepost op: oktober 03, 2010, 06:59:06 pm »
De wortels groeien nu goed en een komt nog een blad bij.
Wat nu wel gebeurt is dat de wortels uit elkaar groeien en dat het van de ene punt naar de andere al 20cm is geworden.
Hoe kan ik vermijden dat de wortels zo ver uit elkaar groeien want moest ik deze nu verwijderen om in een pot te steken dan ben ik er zeker van dat ik de wortels niet in een pot zal krijgen zonder deze te beschadigen/af te kraken.
Is er hier een techniek voor om dit zo een beetje te verhelpen ?

4
Phalaenopsis en aanverwanten / Re: Keiki ???
« Gepost op: augustus 06, 2010, 08:58:37 pm »
Het is al een tijdje geleden dat ik er nog iets over heb gepost maar wat denken jullie, zou ik deze "keiki" al van de moederplant kunnen halen en zou deze het al alleen kunnen overleven of is het beter dat ik deze er nog wat aan de moederplant laten hangen ?

5
Daar ik niet echt vond waar ik dit moet posten heb ik het maar hier geplaatst.

Ik vraag me af hoe je een nieuwe bloemstengel zo mooi verticaal kan krijgen zoals je een nieuwe plant koopt in de winkel.
Bij mijn ouders staan er 3 orhideen en 2 ervan krijgen een nieuwe bloemstengel, maar ipv dat deze naar boven groeien groeien deze horizontaal. Ik had graag gehad dat deze naar boven groeien maar ik vroeg me af wat de beste techniek hiervoor zou zijn.
Ik heb eens gevoeld aan de stengel of ik deze zelf wat de "goeie" richting kan krijgen maar ik vrees dat ik deze bij het manipuleren zal beschadigen. Alle tips zijn dus welkom :-)

Groeten.

6
Phalaenopsis en aanverwanten / Re: Keiki ???
« Gepost op: april 17, 2010, 11:59:39 am »
@M-Jeanne

Weet ik wel maar heb me gisteren toch een nieuwe aangeschaft, zo heb ik meteen weer wat bloempjes in het huis en is nu een ander kleurtje  :D. Zo kan de Keiki ook op het gemak verder groeien tot ik deze kan afknippen.

7
Phalaenopsis en aanverwanten / Re: Keiki ???
« Gepost op: april 15, 2010, 07:39:58 pm »
Aan allen alvast bedankt voor de antwoordjes.

Ik zal eventjes afwachten en de Keiki laten staan en groeien. Het zal waarschijnlijk wel een tijdje duren vooraleer ik deze Keiki zal kunnen overpotten en een 2e orhidee zal hebben. Indien de moderplant echt geen nieuwe stengel zal aanmaken en bloeit zal ik me misschien een nieuwe aanschaffen om toch wat orchidee bloemen in huis te hebben. Dat is ook altijd een optie.  :D

De plant doet het hier inderdaad super, blijkbaar staat hij hier graag. Na zijn kleine winterpauze van een maandje is hij beginnen met de Keiki aan te maken, ik dacht eerst nieuwe bloei maar na tijdje bleek toch duidelijk dat het om een Keiki ging. Ik zal deze dan ook misschien in de eerstkomende dagen verpotten en nieuwe orchideegrond geven die ik onlangs al had gekocht.

8
Phalaenopsis en aanverwanten / Re: Keiki ???
« Gepost op: april 14, 2010, 08:30:31 pm »
Maar is het mogelijk dat er zich nieuwe bloemstengels ontwikkelen terwijl er zich een keiki op deze stengel aan het groeien is ?

9
Phalaenopsis en aanverwanten / Keiki ???
« Gepost op: april 14, 2010, 06:57:33 pm »
Ik heb een vraagje, op de bloemstengel komt er precies geen bloemknop uit maar blaadjes.
Is dit wat men dan een Keiki noemt of is dit iets anders ?
Als ik dit op de plant laat staan, is de kans dan groot dat er dit jaar nog nieuwe bloemstengel komt of moet ik deze bloemstengel tot onderaan afknippen om een nieuwe bloemstengel te laten aanmaken ?
Wat doe ik hiermee het best, zou toch graag ook terug een bloei hebben op de Orchidee, het is al tijdje geleden dat hij nog bloemen heeft gehad. Denk dat het nu toch al 6-9 maanden geleden is.

Pagina's: [1]