Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Anduril

Pagina's: [1]
1
Daar ik niet echt vond waar ik dit moet posten heb ik het maar hier geplaatst.

Ik vraag me af hoe je een nieuwe bloemstengel zo mooi verticaal kan krijgen zoals je een nieuwe plant koopt in de winkel.
Bij mijn ouders staan er 3 orhideen en 2 ervan krijgen een nieuwe bloemstengel, maar ipv dat deze naar boven groeien groeien deze horizontaal. Ik had graag gehad dat deze naar boven groeien maar ik vroeg me af wat de beste techniek hiervoor zou zijn.
Ik heb eens gevoeld aan de stengel of ik deze zelf wat de "goeie" richting kan krijgen maar ik vrees dat ik deze bij het manipuleren zal beschadigen. Alle tips zijn dus welkom :-)

Groeten.

2
Phalaenopsis en aanverwanten / Keiki ???
« Gepost op: april 14, 2010, 06:57:33 pm »
Ik heb een vraagje, op de bloemstengel komt er precies geen bloemknop uit maar blaadjes.
Is dit wat men dan een Keiki noemt of is dit iets anders ?
Als ik dit op de plant laat staan, is de kans dan groot dat er dit jaar nog nieuwe bloemstengel komt of moet ik deze bloemstengel tot onderaan afknippen om een nieuwe bloemstengel te laten aanmaken ?
Wat doe ik hiermee het best, zou toch graag ook terug een bloei hebben op de Orchidee, het is al tijdje geleden dat hij nog bloemen heeft gehad. Denk dat het nu toch al 6-9 maanden geleden is.

Pagina's: [1]