Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Ilka

Pagina's: [1]
1
Phalaenopsis en aanverwanten / Bloem of nieuwe plant aan stengel?
« Gepost op: mei 29, 2014, 12:10:01 pm »
Hallo,

Ik heb een orchidee van mijn mama gekregen in de hoop dat ik deze wel kan doen overleven.
Ik heb de bloemstengels afgeknipt tot boven het tweede oog.

Nu is er iets raar....
Uit een oog komen nu blaadjes gegroeid. Wat is dit? Geen bloemen volgens mij. Maar zou het kunnen dat hier een nieuwe plant aan het ontstaan is?

Wat kan ik hier best mee doen? Laten zitten of afhalen en proberen verder te kweken?
Dit heb ik nog nooit gezien.
Zal twee foto's plaatsen, hoop dat het lukt.
Heb echt geen idee wat ik moet doen. Hopelijk weten jullie raad?
2
Phalaenopsis en aanverwanten / Nieuwe bladeren - oude bladeren worden bruin
« Gepost op: juli 05, 2013, 02:05:29 pm »
Ik heb vorig jaar deze orchidee gekregen. Hij zat aanvankelijk in een hoge, smalle vaas. Ik geraakte niet aan de grond of wortels en wist dus ook niet goed of hij teveel of te weinig water kreeg. Tot ik hem verpotte. Hij stonk want de wortels waren rot van teveel water. Wortels deels weggeknipt en bloemstengels volledig weggeknipt. Dan verpot in gewone potgrond. Intussen zijn we een half jaar verder. Hij heeft 3 nieuwe bloemstengels, 4 nieuwe bladeren aan beide kanten en tussen de bladeren zijn blijkbaar ook scheuten. Weet alleen niet of het bloemscheuten zijn of niet. De oude bladeren zijn bruin aan de buitenkanten. Wat moet ik doen met mijn plant? Hij wordt zwaar, waardoor hij sinds een paar dagen schuin begint te hangen. Kan ik de plant splitten door de nieuwe bladeren met stam te verpotten? Ben nog maar in de leer, dit is mijn eerste plant. Alvast bedankt.

Groetjes, Ilka.

Pagina's: [1]