Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - indigo

Pagina's: [1] 2
1
Agenda kringen / Re: 19 Oktober : Jaarlijkse veiling Antwerpen
« Gepost op: oktober 01, 2012, 10:14:05 am »
Ik denk eraan om enkele planten aan te bieden op de veiling. Hoe gaat die veiling precies in zijn werk? Moet ik zelf aanwezig zijn of kan ik de planten ook op voorhand komen afgeven?

groetjes
indigo

2
Diversen / Re: orchideegerelateerde cadeaus
« Gepost op: november 08, 2007, 07:23:32 pm »
Ha, dan moet ik eens in het zeverrubriekske kijken. ik dacht dat daar alleen maar gezeverd werd  :wink:

Ik zou heel wat bonnen kunnen bedenken, hoor. Alleen vindt de familie het niet leuk als ik zoiets op mijn lijstje zet, net zoals een enveloppe met geld. Het moet een echt pakje zijn met alles erop en eraan. Leuker om te geven en om te krijgen zeg maar.

Orchideeënboeken, graag. Alleen heb ik de basics al, dus ik vrees dat ik naar het Engels moet uitwijken voor meer gespecialiseerde boeken. Vorig jaar heb ik er enkele besteld bij AOS, alleen jammer dat je daar nog zoveel taxen bij moet betalen, alsof het transport zo'n boek nog niet duur genoeg maakt. Misschien toch maar eens dichter bij huis kijken of er interessante boeken zijn die binnen het budget passen...

3
Diversen / orchideegerelateerde cadeaus
« Gepost op: november 06, 2007, 12:24:31 pm »
Hallo
De eindejaarsfeesten zijn weliswaar nog veraf, maar toch vragen familieleden al naar mijn geschenkenlijstjes :lol: . Ik kan natuurlijk altijd mijn orchideeënwishlist gebruiken, maar planten koop ik toch liever zelf en ik denk ook niet dat familieleden staan te springen om een orchidee uit te kiezen bij een of andere kweker. Vorig jaar heb ik draadmandjes en potmengsel gevraagd, dat kon er nog net door :wink:.

Vandaar deze thread: misschien zijn er nog orchideeënliefhebbers met een gelijkaardig probleem en kunnen we elkaar wat inspiratie bezorgen voor leuke cadeautjes.

Ik begin alvast met deze:

- T-shirts en prullaria http://www.cafepress.com/orchidboard (vooral de eerste 2 T-shirts vind ik geweldig)
- AOS kalender http://www.aos.org/aos/shop/Calendar2008.aspx

greetz

4
Kwekerijen & Tentoonstellingen / Re: expo brasserie liefmans te oudenaarde
« Gepost op: september 17, 2007, 03:29:44 pm »
Ik was ook wel wat teleurgesteld over deze tentoonstelling. Na een enkele rit van 1u45 :?. Wil nl. een klein kasje voor de (te donkere) living in elkaar te steken en was op zoek naar inspiratie en materiaal. Na veel op en neer gewandel dan toch nog een leuk plantje gevonden: bulbophyllum biflorum met 4 bloemstengels en een zaaddoos, als pleister op de wonde :D

Greetz G.

5
Diversen /
« Gepost op: juli 19, 2007, 10:36:33 am »
Ik heb in Gent ook 2 potjes met zaailingen gekocht. Gisterenavond heb ik ze volgens het advies in deze topic uitgeplant. Het bakje met zaailingen staat nu in een miniserre op vochtige seramis/perlietkorrels. De luchtvochtigheid erin bedraagt 95% en temperatuur is 24°.

Nu vind ik nergens terug hoe snel ik die zaailingen water moet geven. Moet ik enkele dagen wachten aangezien de omgeving toch vochtig genoeg is? Zijn het dan slechts enkele druppeltjes om rot te vermijden?...

Groetjes,
Geert

6
Agenda kringen /
« Gepost op: juli 12, 2007, 03:47:56 pm »
Enkele wijzigingen op het vlak van data:

JULI vergadering op 13/07/07 = 2de vrijdag
AUGUSTUS 24/08/07 = 4de vrijdag
DECEMBER 14/12/07 = 2de vrijdag

7
Amerikaanse orchideeën /
« Gepost op: maart 15, 2007, 09:12:39 pm »
Mijn encyclia cochleata (vergeet die nieuwe naam altijd) zit ook al maanden met een spat waar maar niets in wil groeien. Hij staat al de hele winter onder kunstlicht, max 20 min 13°, vooral de luchtvochtigheid is een probleem, zeker nu ik het raam open zet met deze temperaturen, dan zakt ie onder de 40. In de zomer staat ie sowieso buiten. Dus een mooie nieuwe bulb met spat, maar in de verste verte nog geen bloem te zien..

greetz vertigo

8
Agenda kringen / OVV - Limburg
« Gepost op: maart 08, 2007, 06:59:00 pm »
Bij dezen het programma van OVV Limburg.

Januari - Voorstelling jaarprogramma
Februari - Orchideeën in het land van de Maya's
Maart - Secties van het geslacht Coelogyne
April - Plantenruilavond
Mei - Cypripedium buiten kweken
Juni - Orchideeën bij de Papua's
Juli - Systemen om serre te koelen bij grote hitte
Augustus - Uitgebreide plantenbespreking
September - Paphiopedilum sectie...
Oktober - Orchidarium
November - Phalaenopsis
December - Feestvergadering

We komen elke derde vrijdag van de maand om 19.30u samen in café De Slagmolen in de Slagmolenstraat in Genk.

9
Anderen die niet in de fora hierboven passen /
« Gepost op: maart 05, 2007, 01:05:05 pm »
Ik ben er een tijdje geleden ook een kijkje gaan nemen. Een geluk dat ik de gps bijhad want ik bevond met echt in de middle of nowhere van Vlaams-Brabant, zeker als je bedenkt dat het die ochtend ook nog eens gesneeuwd had.

Mij vielen de paphiopedilums onmiddellijk op. Het waren mooie, sterke, gezonde planten met flink wat scheuten, maar wel een stevig prijskaartje. Wat de phalaenopsissen betreft, had ik gehoopt wat specialere kruisingen aan te treffen, maar uiteindelijk blijven het toch de roze, witte, paarse... hybriden met enkele minieme verschillen. Ik dacht er aanvankelijk enkele botanische phalaenopsissen op de kop te tikken, maar dat viel dus dik tegen. Ook zijn ze erg prijzig, al hebben ze wel een zeer gezond wortelstelsel. De rest van de collectie is inderdaad erg beperkt: je moet geluk hebben om een plant te vinden die op je verlanglijstje staat. Toen ik er was waren er misschien 10 orchideeën die niet onder de noemer phalaenopsis of paphiopedilum vielen. Mijn conclusie: de ideale kweker als je een paphiopedilumfreak bent. Wat de andere orchideeën betreft, is het een bezoekje waard als je dichtbij woont, maar als je er meer dan een uur voor moet rijden, kan je beter naar een andere kweker gaan.

greetz vertigo

10
Wat is dit? /
« Gepost op: december 29, 2006, 08:33:32 pm »
Inderdaad, de kleur trekt er heel sterk op, alleen de vorm verschilt nog wat. Dat is het jammere he met al die kruisingen. Ik hoorde op de vergadering dat mijn beallara meer dan 20 ouders heeft... Nu ja, ik denk wel dat ze cymbidiums niet zo snel met andere soorten kruisen, dat lijkt mij eerder 'inteelt' te zijn  :D

groetjes,
vertigo

11
Wat is dit? /
« Gepost op: december 29, 2006, 08:28:58 pm »
Tnx voor de info, Phal. Die Rolfe was ik ook al tegengekomen, maar je vindt er inderdaad heel weinig foto's van om te vergelijken. De bloemetjes lijken er qua vorm wel op, maar zijn paars-wit ipv wit, en naar de bulben is het raden.

Of het is een van de vele dendrobiumhybriden. Ik denk dat de naam compactum vaak op kleinere varianten wordt geplakt, handig voor de leek, maar niet voor de hobbyist...

groetjes,
vertigo

12
Wat is dit? /
« Gepost op: december 27, 2006, 07:21:27 pm »
Hoi Joke

Toen ik deze 'compactum' vorig jaar kocht, waren de bloemetjes veel donkerder gekleurd en ook bijna volledig paars. Als het idd over een dendrobium kingianum gaat, dan had ie in de zomer veel meer zon mogen hebben, nu hing hij in een boom. Ik dacht dat het wel vaker voorkwam dat planten bij kwekers fellere kleuren hebben omdat die onder sterke lampen gekweekt worden.

In het mandje zit niet zo heel veel bark, maar of je hem dan ook op schors kan kweken weet ik niet. De enige dendrobium die ik op schors heb, is de Pierardii.

Groetjes,
vertigo

13
Wat is dit? /
« Gepost op: december 27, 2006, 08:32:44 am »
Hoi Marie

De bloemetjes lijken er idd op, alleen zijn het niet echt zo'n trosjes bloemen maar dat kan natuurlijk ook omdat de plant niet onder optimale omstandigheden in bloei is getrokken.

Groetjes,
vertigo

14
Wat is dit? /
« Gepost op: december 24, 2006, 10:07:01 am »
Alle dan heb ik een dubbel en ook weer geen dubbel exemplaar van de kingianum. In ieder geval klopt de verzorging dan wel, alleen had ie wel wat meer zonlicht mogen hebben in de zomer. Kingianum bloeit normaal gezien 2 weken, dus er gaat toch ergens iets zijn waardoor deze plant het niet volledig naar zijn zin heeft.

Bedankt voor de hulp!
vertigo

15
Wat is dit? /
« Gepost op: december 23, 2006, 08:28:40 pm »
Hoi
Ik heb zelf ook een kingianum. De bloemetjes lijken er inderdaad heel sterk op, maar de bladeren zijn heel anders. Die van de 'compactum' zijn groter en dikker. Ook de bulben zijn langer en dikker, ze hebben ook niet zo'n bol 'uiteinde'. Misschien een kruising van een dendrobium kingianum en...?

groetjes, vertigo

Pagina's: [1] 2