Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - deplantspecialist

Pagina's: [1]
1
Mededelingen / oud en nieuw
« Gepost op: december 31, 2013, 05:05:47 pm »
Iedereen prettige jaarwisseling toegewenst en een gezond en bloeirijk 2014,

groeten Peter


 :wink:

2
Ik zoek ... / Lepanthes
« Gepost op: december 29, 2013, 08:22:07 pm »
Beste mensen,

wie heeft of weet een adres waar ik Lepanthes soorten kan vinden/ kopen/ ruilen of krijgen?

 :?:  :?:

groet Peter

3
Paludaria / Vitrine kast
« Gepost op: november 11, 2013, 05:54:58 pm »
Wie heeft er ervaring met het inrichten van een vitrine kast voor orchideeën?
De kast is ongeveer 2 meter hoog en ik denk eraan om bovenin licht aan te brengen en halve wege aan de zijkanten ook nog verlichting?
Wie heeft er tips en ideeën?

groet Peter

4
Zever Rubriekje / Buren!
« Gepost op: november 08, 2013, 10:53:19 am »
Wie op het forum woont in de buurt van ondergetekende?  Ik woon in de Achterhoek, in Aalten om precies te zijn.
Mijn interesse gaat uit naar mini orchideeën en bulbo,s. Ik heb zelf veel tuin orchideeën waaronder Cypripediums en Dactylorhiza soorten.
Ik ben van plan zodra de gelegenheid zich voor doet, om een grote kas te gaan zetten, waar wij koffie kunnen drinken tussen de orchideeën.

Het liefst 6 x 3/4 meter en verwarmd met buizen( CV), vanuit de woning. Dat is een ideaal plaatje, maar hoop daar volgend jaar aan te kunnen beginnen.
Ik heb nu nog geen tropische orchideeën , dus ben alvast mijn blik aan het verbreden.

groet Peter

 :wink:

5
Afrikaanse orchideeën / verzorging
« Gepost op: november 08, 2013, 10:33:16 am »
Beste forum leden,

ik heb vandaag het topic Afrikaanse orchideeën eens goed door gelezen. Wat mij opvalt is dat veel mensen reageren en ik citeer: Afrikaanse orch. is niets voor mij, ik laat het aan anderen over"of  "Ik heb niet zo'n succes met deze orchideeën" etc.

Kan iemand mij vertellen wat dan de problemen zijn met deze orchideeën ten opzichte van de andere soorten? Waar moet je speciaal op letten?
Wie heeft hier ervaring mee en wil dat met ons delen?

groet Peter

 :?:

6
Problemen / kattenbak vulling gebruiken
« Gepost op: oktober 28, 2013, 07:47:20 pm »
Ja hoor,

waarschijnlijk al eens besproken, maar voor mij nog niet helemaal duidelijk. Je hoort nogal eens dat sommige orchideeën liefhebbers gebruik maken van katten bak vulling inplaats van perliet of vermiculite. Wie heeft hier ervaring mee?
Na lang zoeken kwam ik het merk Foetsie ba tegen als bruikbaar medium. Wie , o wie ?

groet Peter

 :?:

7
Jezelf even voorstellen / nieuw op dit forum
« Gepost op: oktober 22, 2013, 03:05:53 pm »
Hallo beste mensen,

Mijn naam is Peter Rijntjes en ik woon in Aalten, achterhoek in Nederland. Begin jaren '90 ben ik begonnen met het kweken en verzamelen van rots en alpine planten. Gaandeweg zijn daar de winterharde orchideeën bij gekomen. Eerst de Pleione's en later de Bletilla en de andere soorten.
Momenteel hou ik mij vooral bezig met het verzamelen en vermeerderen van deze orchideeën. Rots en alpine planten heb ik nog steeds, maar voornamelijk gericht op enkel specifieke soorten zoals de Primula's, Gentianen en Androsace's.
Ik heb een website waar ik mijn overschot in aanbied. Hier kan iedereen zien wat ik te koop of te ruil heb. Ik ruil net zo lief als dat ik wat verkoop. Alles in het kader om mijn assortiment uit te breiden. De website heet: www.deplantspecialist.nl
Momenteel houdt ik mij hoofdzakelijk bezig met het op natuurlijke manier zaaien van orchideeën met de soorten waar dat mee kan. Ik zaai dan op spagnum, in bosgrond en op denneschors. Ook bij de moederplanten of hostplanten, daar waar de juiste schimmel aanwezig is. Daarnaast vegetatieve vermeerdering.
Ik heb heel veel contacten in zowel Europa als daarbuiten. Amerika en Australié horen daar zeker bij. Nieuw voor mij zijn de inheemse australische orchideeën waar ik binnen kort mee begin.
Mijn dank gaat uit naar Brian, omdat hij mij op deze site heeft gewezen.
Ik hoop op een leuke tijd hier, waar iedereen zijn/ haar voordeel mee kan doen.

Pagina's: [1]