Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Maarten de V.

Pagina's: [1]
1
Anderen die niet in de fora hierboven passen / Water
« Gepost op: september 10, 2007, 03:23:10 pm »
Is vijverwater ook geschikt om de orchideeen water te geven, in plaats van leidingwater?

2
Phalaenopsis en aanverwanten / phalaenopsis
« Gepost op: augustus 29, 2007, 07:15:25 pm »
foto:
Mijn lievelingsplant, ik kocht hem voor twee euro, hij had nog maar een blad en twee wortels, en nou verschijnen er zelfs drie kleine bloemstengels, die krijg ik er helaas niet scherp op.


Een klein deel van de verzameling, helaas is alles aan het uitbloeien


Oja, alle orchideeen maken opeens superveel luchtwortels dus de luchtvochtigheid is wel goed?

En een andere phalaenopsis heeft al zo'n drie maand een heel klein beginseltje (halve cm.) van een bloemstengel maar hij is gestopt met groeien, is er een manier om hem weer aan de groei te krijgen, of is het gewoon afwachten?

3
Jezelf even voorstellen / even voorstellen
« Gepost op: augustus 27, 2007, 02:50:38 pm »
Ik ben Maarten, 14 jaar en al zo'n twee jaar serieus met orchideeen bezig. Ik heb zo tegen de twintig orchideeen, de meeste zijn phalaenopsis hybriden, ik heb sinds kort ook enkele cattleya's en oncidiums. Momenteel verzamel ik voornamelijk phalaenopsis equestris hybriden, ik hoop ooit nog een botanische tegen te komen. Ik koop ook regelmatig hele slechte phalaenopsissen voor een euro of drie vier om weer mooi aan de groei te krijgen en weer te laten bloeien. Naast orchideeen verzamel ik ook epifytische cactussen waaronder lepismiums, rhipsalissen, schlumbergera´s, rhipsalidopsissen en aporophyllums.

Groet Maarten

Pagina's: [1]