Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - lily-anne

Pagina's: [1]
1
Doe het zelf / Rain Mix voedsel ervaringen ?
« Gepost op: januari 29, 2012, 08:13:35 pm »
Akerne orchids heeft een voedsel op de markt gebracht : Rain Mix, dat je bij iedere watergift mag geven en waarin alle noodzakelijke voedingsstoffen zijn opgelost die orchideeën nodig hebben .Ik heb het besteld en verwacht het deze week .Heeft er iemand ervaringen met dit voedsel ?
gr
Lily-Anne

2
Zaaien / zaaien in karton - ervaringen ?
« Gepost op: januari 30, 2011, 09:12:05 pm »
Ik kan me voorstellen dat veel leden dit met verbazing zullen lezen , maar er bestaat een systeem om met succes bepaalde orchideeën te zaaien op een niet steriele
manier . Hierbij gebruikt men stoken karton die men een  bepaalde vloeistof laat opzuigen  bv sap van de composthoop of sap van geweekt karton ..Er zijn naar het schijnt verschillende recepten om dit te doen . Er is een web site in het Japans, waar ze dit met foto's illustreren ,maar mijn Japans is niet zo goed en als ik de site laat vertalen door een vertaalprogramma , dan begrijp ik het nog niet zo goed .
http://www.sumirenomiwaku.net/ran/tanetane02.htm
Hopelijk is er iemand die hier ervaring mee heeft of ervan op de hoogte is , zodat ik hier meer info kan vinden - ofwel iemand die Japans op een goede manier kan vertalen of laten vertalen .Ik wil dit systeem  deze zomer testen met dactylorhiza zaden uit eigen tuin  en met eigen bletilla zaden .
Bedankt voor elke tip
Lily-Anne

Pagina's: [1]