Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Phal

Pagina's: 1 ... 20 21 [22]
316
Veiling / Tweede plantenveiling
« Gepost op: september 10, 2006, 10:14:16 pm »
Vorig jaar is met succes een partij planten van een liefhebber geveild te Etten-Leur. Vorige maand bood weer een andere liefhebber uit Antwerpen zijn planten aan. (Wegens verhuis en stopzetting hobby.) Niet zo veel als vorige keer. Maar hij hoopte dat ze op één of andere manier in het Antwerpse konden worden aangeboden. Ik vertelde hem van de jaarlijkse veiling in Etten-Leur. Maar overlegde ook met het clubbestuur in Antwerpen. Met als gevolg dat voor het eerst een veiling zal gehouden worden in de Antwerpse onderafdeling van het OVV. En wel op de tweede vrijdag van oktober, tijdens de gewone kringavond.

De tweede partij planten die me is aangeboden zal daar dus ter veiling aangebracht worden.

Tot dan?

317
Veiling / Eerste plantenveiling
« Gepost op: september 10, 2006, 10:09:57 pm »
DEZE TEKST STOND REEDS OP HET OUDE FORUM !

Phal : Geplaatst: Di Mei 31, 2005 9:19 pm

Iemand heeft een collectie met planten uit Ecuador, Thailand, Kameroen, Venezuela, Mexico en nog enkele los staande planten. Hij zal ze eerstdaags te koop aanbieden.

Iets om naar uit te kijken.
____________________________________
MiB : Geplaatst: Wo Jun 01, 2005 10:19 pm

Mochten jullie een lijst hebben. Dan hoor ik het graag. Heb nog wel wat op mijn verlanglijstje staan.

Gr. MiB
___________________________________
Phal : Geplaatst: Do Jun 02, 2005 6:15 pm

Lijstjes met namen zal een moeilijke zaak worden. De eigenaar stuurt me foto's door, die ik op het foto album zal plaatsen. Waar ik namen ken, zal ik ze vermelden. Als je een foto openklikt, zal ik in de tekst vermelden wat ik heb.
Maar wat betreft de planten uit vernoemde landen zijn geen labels aanwezig! dus correctheid qua naamgeving is in vraag te stellen.
Ter zijner tijd zullen een maximaal aantal foto's op het album verschijnen.
Hopelijk zal het voldoende Uw interesse wekken om op een veiling aanwezig te zijn.

Alvast dit als extra informatie :

- Ecuador (±5stuks), Venezuela (±10st), Thailand (±10st), Indonesië (±4st), Mexico (±3st) en Cameroun (±10st) ander gekochte of verwisselde met dubbele (±20st)

- Samen meer dan zestig orchideeën!

- Die ± zetten we er bij omdat enkel planten er niet te best bij staan, omdat de verzameling ook vleesetende planten bevat en enkele soorten nog nooit bloeiden, zodat er bij de eigenaar nog geen zekerheid is qua naam, geslacht of familie.

Groetjes,
_______________________________________
M-Jeanne : Geplaatst: Do Jun 02, 2005 7:38 pm

Kan je mij eens uitleggen hoe die veiling gebeurd?Is dat ergens op een plaats of via deze site?Met dank M-J
_______________________________________
Phal : Geplaatst: Vr Jun 03, 2005 12:20 pm

We zijn er nog niet helemaal uit!

In een onderafdeling van het NOV te Etten Leur weet ik dat men jaarlijks minstens eenmaal een veiling organiseert. Dat is lang op voorhand aangekondigd en iedereen kan bieden en aanbieden. Dat systeem werkt goed!

De verkoper -die verder onbekend wenst te blijven- wil al zijn orchideeën verkopen. Samen met hem gaan we beslissen waar we zo'n veiling kunnen organiseren. De plaats moet nog bepaald worden. Een beetje afhankelijk van de interesse. Hoe dan ook tijdig aangekondigd.

Het eenvoudigste zou zijn, de planten aan te bieden op de veiling van Etten Leur. De mogelijkheid ze te veilen via onze site is vanzelfsprekend ook een idee. Maar dan worstel ik met verzendproblemen. Bovendien is het een niet commercieel opzet. Al de inkomsten gaan naar de verkoper. Wij vinden het louter een prettige uitdaging dat we er voor aangesproken werden. Tenslotte is er ook een tijdsprobleem. Verkoper en Patrick Denissen gaan quasi gelijktijdig op reis naar Costa Rica. Waarschijnlijk zal het najaar worden afgewacht als verkoopsdatum.

Alle ideeën zijn welkom.
Groetjes,
_____________________________________
Phal : Geplaatst: Wo Sep 21, 2005 3:40 pm

De kogel is door de kerk!

Op de veilingavond van de NOV-onderafdeling Noord Brabant West die zal plaatsvinden op maandagavond 17 oktober 2005 zullen de planten ter veiling aangeboden worden. Deze veiling vindt plaats in Café 'Marktzicht' op de markt te Etten-Leur.

Enkele leden van het OVV afdeling Antwerpen hebben me al aangesproken en wensten ook in aanmerking te komen voor de koop van één of enkele planten. Ze zien de verplaatsing naar Etten-Leur op een maandagavond evenwel niet zitten.

Vandaar dat ik een tegenvoorstel heb geformuleerd. De planten die aangeboden worden staan op onze site op de foto-pagina. Je bent vrij hier op het forum Uw beste prijs aan te geven. De hoogst aangemelde prijs zal als inzet voor de veiling worden gehanteerd. Gaat er niemand boven Uw prijs, dan hoort de plant U toe. Met dien verstande, dat we niet meer terug komen op de geboden prijs en dat U de plant bij mij komt afhalen. Verzenden doe ik niet.

Succes.
____________________________________
Phal : Geplaatst: Di Nov 08, 2005 11:58 pm

De veiling was een groot succes.

Spijtig genoeg beperkte deze mogelijkheid zich tot de aanwezigen. De voor de verkoop geboden bedragen werden op de avond zelf allemaal overschreden.

In de Nederlandse onderafdeling te Etten Leur is het een jaarlijks terug kerende activiteit. Eigenlijk een zeer goed alternatief om liefhebbers hun overschot aan planten van de hand te laten doen. Iets om andere afdelingen ook eens over te laten nadenken.

Groetjes,

318
Weetjes / Achtergrond
« Gepost op: september 10, 2006, 09:57:04 pm »
DIT STOND AL OP HET OUDE FORUM !

Gisteravond had ik nog een gesprekje, met iemand die problemen had met de achtergronden bij fotograffie.
Liefst had hij overal een natuurlijk ogende achtergrond. Groen, struiken, bladeren, enz. Maar zijn ondervinding leerde hem, dat de huidige generatie automatische cameras vaak scherp stelt langs de bloem heen op de achtergrond en dat bij gevolg het onderwerp niet scherp is.

Fotograffie is niet mijn hobby, maar destijds was mijn schoonbroer erg actie bij AFGA. En won hij menig prijs in de fotoclub. Ik volgde eens een sessie waar hij samen met een vriend foto's voor wedstrijden selecteerde. Ik zag een fantastisch mooi insect, wat helemaal scherp was en toch werd de foto niet weerhouden. Want : 'Op de achtergrond zie je een geel blad, wat de aandacht wegtrekt van het onderwerp!' Fanatiek vond ik dat. Maar je begint er dan op te letten en dat verhaal klopt.

Als je dan mee op fotojacht gaat met zo'n kerel wordt het helemaal van het goede te veel. Eén onderwerp kan heel wat tijd vragen. De omgeving wordt gekuisd! Elke storende factor verwijdert! Met licht en reflexy wordt gespeeld, vanop statief wordt getrokken onder verschillende hoeken, enz... Ieder zijn hobby zeg ik dan!

Maar je neemt er toch wat van mee. Nu heb ik betreffende de achtergronden ook zoal wat geleerd. Ik verkies natuurlijke achtergronden. In situ mag er wat storen, dat geeft weer hoe de planten in de natuur groeien zeg ik dan maar. Wel tracht ik 'niet natuurlijke' zaken te vermijden. Zoals een muurtje, plastiek pot, strooivuil, enz.

Maar soms kan je die natuurlijke achtergrond niet meetrekken. Omdat de plant simpelweg in een kwekerij staat, of bij iemand op de schouw.
Dan gebruik ik een zwarte doek als achtergrond. Ik kocht daarvoor een lap stof (fleeshe of hoe schrijf je dat) van zo'n 4m². Zo'n doek is niet glad of spiegelt niet, en de camera ziet die niet als onderwerp. Dus daarop stelt de camera niet scherp ! Het zwarte absorbeert veel licht, wat maakt dat er geen abnormale reflexy van achteruit is. Het heeft geen storend effect en benadrukt alle aandacht naar het onderwerp toe. En last but not least, als je al eens een foto wil bijwerken op de PC, dat leent die zwarte achtergrond zich perfect!

Hopelijk breng ik U hiermee op ideeën.
____________________________________________
yellow treasure : Geplaatst: Do Aug 24, 2006 9:00 am

voor mij is de natuurlijke omgeving meer als genoeg en is dat dan de kwekerij is dat voor mij ook goed, dat is dan immers de 'omgeving' waar de plant groeit!

Het is ook eerder zo dat ik het echte fotografenwerk aan de echte mannen overlaat, en als ik er voor mezelf maak vind ik de gewone achtergrond al meer als genoeg.

succes met het fotograferen
Nick
__________________________________________
ffabbulous :  Geplaatst: Do Aug 24, 2006 11:56 am

Zwarte achtergrond zorgt voor minder schaduweffecten bij steunverlichting.
Toch heb ik ook foto's moeten maken met de situatie aan zich als achtergrond, gewoonweg omdat de plant niet te verplaatsen was ( om welke reden dan ook )....
__________________________________________
venusschoen : Geplaatst: Do Aug 24, 2006 6:02 pm

Wij gebruiken een grijze lap (grote planten) of een zwarte lap (voor de kleintjes), gewoon omdat we geen grote zwarte lap hebben.

Maar dat zal nog wel komen!

groetjes

Maggi
______________________________________
Granny : Geplaatst: Zo Aug 27, 2006 4:18 pm

Ik gebruik soms een grote zwarte badhanddoek.

greetz Wink

jeannine

319
Diversen / Plantenbespreking
« Gepost op: september 10, 2006, 01:24:34 am »
Ik kreeg een interessante vraag betreffende de manier dat men plantenbesprekingen houdt in clubverband.

Ik bezocht al heel wat clubs en onderafdelingen/kringen van clubs. Overal lijkt men het verschillend aan te pakken.
1. - Planten worden rond gegeven en afhankelijk van de draagkracht van de stem en het feit dat niet iedereen zich gemakkelijk voelt voor een groep toehoorders krijgt de bespreker aandacht.
2. - Planten staan op een tentoonstellingsruimte en één iemand van de club bespreekt enkele of alle planten die meegebracht zijn.
3. - Planten staan tentoon en iedereen bespreekt zijn eigen planten.
4. - Planten worden tentoongesteld en wie een plant meebrengt kan die aanbieden voor keuring, door een keurmeester of lid wat die avond als keurmeester optreedt.
5. - Iemand die zijn planten bespreekt moet zich centraal bewegen en wie niet geïnteresseerd is, moet zich afzijdig kunnen houden.

Wat vinden jullie de beste werkwijze.

320
"Hoe erg het ook klinkt, hoe het tegen onze natuur is. We zouden actiever moeten meewerken en overtreders medogenloos terugfluiten!"

Dergelijke uitspraak deed menig wenksbrauw fronsen.

Maar het is O zo verleidelijk om verantwoordelijkheid af te schuiven op anderen. En terwijl we dat doen te stellen, dat er geen gelden zijn om het gerechtelijk aparaat, om de instanties om de natuurbeschermers te betalen.

Opvoeding :
Als mijn kind het papiertje van zijn snoepje op straat gooit roep ik hem bij me en laat ik het oprapen!
Safety Behaviour : Als iemand onveilig werkt wijs ik hem op het gevaar!
Burenplicht : Als ik bij mijn buurman zie inbreken, bel ik de politie.
Solidariteit : Als ik iemand zie vernederd worden omwille van een handicap neem ik het voor hem op.

Waarom zouden we de tendens qua natuurbescherming niet trachten om te gooien? En wat als we dan direct heel radicaal te werk gaan en een meldingsplicht tegenover overtreders zouden in het leven roepen?

321
Natuurbescherming is een punt waaraan we samen moeten werken.

Door onze planten op te lijsten, zodat er een duidelijk zicht komt op wat illegaal beschikbaar is. (Misdaden uit het verleden krijgen amnestie - waar hebben we dat nog gehoord?) Iets zoals reeds bestaat voor de handel in vogels. Planten kan je niet 'ringen', maar eventueel via een databank, waar een ambtenaar toezicht op kan eisen.

322
C.I.T.E.S. is vooral bedacht om de handel aan banden te leggen. Maar is spijtig genoeg geen 100% sluitend antwoord op de problematiek.

Velen zagen na een storm orchideeën op de oerwoudbodem liggen. Die verteren er, die worden er opgevreten door ongedierte, die zijn gedoemd er te verdwijnen. Dergelijke planten zouden toch verhandelbaar moeten worden.

Perselen worden vrij gegeven, kapvergunningen worden toegekend, bomen worden gestript en de bast, met al wat er op zit wordt opgebrand.

Terreinen worden illegaal gekapt en nog meer fauna en flora gaat verloren.

C.I.T.E.S. zou ter discuttie moeten worden gesteld.

323
Ik zit af en toe ook op andere forums mee over en weer te schrijven. En zo was er een geanimeerd topic over export van orchideeën, waarover ik ook hier wel enkele hun mening wil kennen.

Zijn jullie pro of contra exporteren van orchideeën vanuit hun vindplaatsen. Ik doel dus niet op flessen zaailingen uit Thailand! Ik doel dus niet op planten bestellen bij een Australische kweker omdat je bepaalde planten hier niet aangeboden vindt. Ik doel dus niet op d elatste nieuwe hybride Cattleya uit Hawaï. Ik doel dus op export/import van wilde planten.

Pagina's: 1 ... 20 21 [22]