In memoriam : Ed De Vogel

Je bekijkt nu In memoriam : Ed De Vogel

Bericht van Patrick Mannens :

Droevig nieuws Ed De Vogel is ons ontvallen. Ooit heb ik het geluk gehad om Ed te leren kennen, destijds was er in het Antwerpse een orchideeënclub ORCHIKA. Voor ons clubblad heb ik hem destijds geïnterviewd. Hij was erg open en toegankelijk. Later zou ik hem ontmoeten wanneer hij op pensioen ging. Hij was vooral blij dat hij de sleutels en zijn kantoor van de Plantentuin in Leiden mocht behouden. Iemand die leefde voor ‘zijn’ collectie. Hij maakte het ook mogelijk dat we met een klein groepje achter de schermen de collectie mochten zien. Maar Ed moet ook herinnerd worden als natuurvorser. Man die talloze opdrachten uitvoerde in Indonesië, Borneo, Papua, noem maar op. Google zijn naam en je zal versteld staan van het aantal planten wat hij beschreef. Barbara Gravendeel stuurde me volgende info door,

  • Berichtcategorie:Nieuws